Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/dimander.com/public_html/fp-includes/core/core.fpdb.class.php on line 302
Kodi-guider på svenska

UkTV now

20 Dec 2015

Ett riktigt bra tillägg med livestreamade tvkanaler, framförallt brittiska och amerikanska.
Följ denna installationsguiden för att prova:

https://seo-michael … -tv-now-add-on-kodi/


Zeus är död.

20 Dec 2015

Tillägget Zeus har fått sina servrar beslagtagna. Högst troligt kommer inte tillägget återkomma i ny skepnad så med andra ord kan ni avinstallera det.


Lambda, utvecklaren av Genesis, har meddelat att Genesis kommer sluta utvecklas. Inga fler uppdateringar framöver men det innebär inte att Genesis kommer sluta funka, det kommer dröja ett tag innan det sker.

Vad händer nu? Genesis är ju #1 när det gäller tvserier/filmer.
Lambda har meddelat att han och hans team kommer släppa ett nytt, bättre tillägg 15 december. Ska bli väldigt intressant å se.
Finns det några alternativ till Genesis? Absolut det gör det, bl.a Salts, the royal we och några till. Du behöver inte vara orolig att du inte kan följa dina favoritserier längre.
Följ utvecklingen framöver här på bloggen.


Som ni vet så funkar inte Swefilmer-tillägget längre i Kodi.
Som en ok ersättare kan man installera Dreamfilmtillägget:

1. Ladda hem Zip-filen från HÄR

2. Spara den på en plats eller USB-minne som du har tillgång till i din mediaspelare.

3. Gå till System –> Tillägg –> Installera från Zip. Välj nedladdade Zipfilen.

Klart!


Live-sport

20 Jun 2015

—-
Till Pahan:
Följ dessa installationsguiderna för en hel del live-sport:

Sportsdevil Installation

NJM Soccer videos

Phoenix

Prova även UK Turks från inlägget nedan. Den har massor av livestreamde tv-kanaler.


LiveTV

25 May 2015

En liten genomgång av diverse LiveTV-tillägg:

Obs! Om du redan har repositoryn som tillägget finns i så behöver du inte följa installationsvideon. Då går du till System –> Tillägg –> Hämta tillägg. Gå in på aktuell repository och videotillägg, installera tillägget.

————————————

BBTS
En ganska blandat tillägg med streamar på olika språk, dock inga svenska sist jag kollade. Helt ok och de flesta kanalerna funkar.
Repository: BBTS
Installationsvideo:
BBTSvideo

————————————

IPtv Stalker OBS Funkar inte längre!
En personlig favorit med många väl fungerande tvkanaler i rätt bra kvalitet. Genomgående engelsktalande kanaler. Finns en hel del dokumentärkanaler. Sportutbudet är rätt bra också, men mest inriktat på amerikanska kanaler.
Repository: MetalKettle
Installationsvideo:
IPtv Stalker

————————————

Sparkys streams OBS! Funkar inte längre.
Sparkys har ett stort utbud av kanaler i bra/utmärkt/hd-kvalitet. Dock kommer och går funktionen en smula. Dokumentärkanaler i god kvalitet är det jag använder detta tillägget till i första hand.
Repository: MetalKettle
Installationsvideo:
Sparkys

————————————

UKTurks Live streams
Massor av kanaler av bra kvalitet. Som tilläggets namn antyder så är det mest brittiska/turkiska kanaler. Sportkanaler finns det rätt gott om också. Samtliga Sky Movieskanaler finns också i rätt bra kvalitet. En personlig favorit. (Även om jag hoppar över det turkiska utbudet, naturligtvis). Obs! Svenska Cmore Sport samt Viasat Golf HD finns bland sportkanalerna.
Repository: MetalKettle
Installationsvideo:
UKTurks

————————————

Vdubt25
Ett tillägg med ganska röriga menyer, men som innehåller en hel del sportstreamar av utmärkt kvalitet. Letar man sig runt bland övriga kanaler kan man hitta en hel del guldkorn.
Repository: .Xunitytalk
Installationsvideo:
Vdubt25

————————————

Se även inlägget nedan om Halow som innehåller en hel del svenska kanaler.

Ett annat tips är att högerklicka/menyknappenklicka på en kanal i tilläggen och välja Lägg till i favoriter. Då finns den kanalen snabbtillgänglig bland favoriterna på förstasidan i kodi-menyn. (Ikonen som är en stjärna).

Lycka till!


HalowLive är ett bra tillägg med många live-streamingkanaler. Nu har den en egen repository och måste därför uppdateras på följande vis:

1. Ladda hem zipfilen från http://halow.x10.bz/. Spara den på ett USB-minne (eller annan plats på datorn/mediaspelaren/enheten).

2. I kodi: Gå till System –> Tillägg –> Installera från Zip. Välj Zip-filen från platsen där du hade den sparad.

3. Om du har Halow Live installerat sedan tidigare så kommer tillägget uppdateras automatiskt. Om du inte har tillägget installerat sedan tidigare så går du in på System –> Tillägg –> Hämta tillägg –> Halow repository –> Filmtillägg –> Halow Live Installera

Lycka till!


Halow Live

12 May 2015

Halow tillägget/repon funkar inte som den ska just nu. Man jobbar på problemet. Återkommer i ämnet när det finns en fungerande lösning.


Installationsguiden

27 Apr 2015


Längre och lite mer komplicerad än jag hoppats, men håll tillgodo.

Installationsguiden

Denna installationsguiden gör det möjligt för vem som helst, utan förkunskaper, att installera Kodi. Om man dessutom använder sig av Backup-guiden så installeras de flesta intressanta tilläggen halvautomatiskt.

Börja med att kontrollera om någon äldre version av XBMC/Kodi finns installerad på din dator/mediaspelare. Om det gör det, avinstallera den.

* Gå till http://kodi.tv/download . Ladda hem en version för ditt operativsystem. Denna guiden funkar i första hand för Windows/Mac/Android. För androidenheter så är det ARM-versionen man ska ladda hem.

* Installera Kodi.

* Starta Kodi. Det är viktigt att du har internetåtkomst innan du kör Kodi första gången.

* Gå till System –> Appearence –> International.
Ändra språk till Svenska.
Ändra Keyboard layouts till Swedish Qwerty.

* Gå till System –> Tjänster. Gör följande inställningar:
Under Webbserver, markera “Tillåt kontroll av Kodi via HTTP”.
Under fjärrstyrning, markera “Tillåt program på andra system att kontrollera Kodi”.
Under Zeroconf, markera “Presenstera dessa tjänster till andra system via Zeroconf”.
Under Airplay, markera “Tillåt Kodi att ta emot AirPlay-innehåll”.
(Dessa inställningar gör det möjligt att använda remote-appar i din telefon eller att skicka AirPlay-innehåll från andra enheter till Kodi).

* Gå till System –> System. Ställ in de grafik- respektive ljudinställningarna du finner lämpliga. (Eller lämna dessa ifred om du INTE vet vad du gör).

—————-
På en dator, gå till http://dimander.com/kodi/ och ladda hem zip-filen. Spara den på ett ställe på datorn/mediaspelaren/minneskortet/USB-minnet. OBS! Du måste vid ett senare tillfälle kunna leta dig fram till var den finns sparad.

I Kodi, gå tillbaka till förstasidan på huvudmenyn.

Backup-guiden

* Gå till Program –> (Programtillägg) –> Hämta fler… –> Installera tillägget BackUp

* Gå till Program –> (Programtillägg) –> Ställ markören på raden Backup. Högerklicka, alternativt klicka på menyknappen på mediaspelarens fjärrkontroll. Välj tilläggsinställningar:
Under Allmänt: Fjärrsöksväg ska stå på “Bläddra efter sökväg”. Bläddra efter fjärrsökväg, klicka på den raden och leta dig fram till mappen/USB-minnet där zip-filen (den från dimander.com) finns sparad. Compress Archives, markera den blå. Tryck OK!
Klicka på BackUp. Välj Återställ. Klicka på alternativet som kommer upp. Brygg lite kaffe och vänta några minuter. Klart!

* Gå till System –> Tillägg –> Klicka på Sök efter uppdateringar. Vänta några minuter medan det uppdateras. (Detta kan man göra med några veckors intervall för att vara säker på att alla tillägg är uppdaterade).

* Gå till System –> Tillägg –> Hämta tillägg. Ställ dig på raden .Xunitytalk Repository, högerklicka och välj tvinga uppdatera. Vänta 3 min.

—-
I Kodi, lite inställningar:

System –> Video –> Undertexter. “Språk att ladda ner undertexter för” Välj English och Swedish förslagsvis.

Videor –> Tillägg –> Högerklicka eller Menyknapp på Swefilmer. Tilläggsinställningar. Knappa in ditt Användarnamn samt Lösenord hos Swefilmer. Om du inte har ett konto, skapa ett på swefilmer.com

Videor –> Tillägg –> Högerklicka/Menyknapp på XBMC Online TV. Ställ in följande: Allmän, Högsta strömbits-hastighet: 2500. Kanaler, bocka av “Visa kanaler i kategorier”. Kanaler, Under kanalspråk: Avaktivera samtliga språk utom Svenska.

Använder man sig av denna guiden så får man en fullfjädrad installation av Kodi. Ganska många steg, men följer du guiden punkt för punkt så ska det funka bra.

För eventuella frågor, skriv en kommentar i kommentarsfältet.Verkligheten kom ifatt mig så jag har inte hunnit gjort backup-guiden än. Den kommer dock om några dagar.Om bloggen

Skapad av Peter Dimander i syfte att sprida kunskap om Kodi. Dagligt uppdaterad med den senaste informationen, framförallt gällandes svenska Kodi-tillägg.

Sponsors